top of page

TALKS

Gaven – Hvordan kunsten definerer fællesskabet, og omvendt

I en tid hvor alle vil have kreativitet, hvor staten, mediehusene og reklamebranchen vil noget med kunsten, er dette foredrag et forsvar for hvad kunsten selv vil. Et forsvar for den skabende handlings værdi i sig selv.


I foredraget viser Lasse D. Hansen – med afsæt i Lewis Hydes bog “The Gift“ og udgangspunkt i alt fra folkeminder, stammeskikke, nationaløkonomi og moderne ophavsretslovgivning – hvordan skabninger og idéer i lige så høj grad opstår af mellemmenneskelige omstændigheder som af individuel kreativitet.

 

Ved at trække på sit eget arbejde som vejleder for utallige professionelle og amatører i skabende processer i ind- og udland – og ved at spille musik, du sikkert aldrig har hørt før – argumenterer han for, at vi bør betragte kunst som en slags gave, der virker på måder, intet betaleligt gør.

 

Lasse D. Hansen er komponist, forfatter og radiojournalist. Han er uddannet fra tre musikkonservatorier, skolet af journalister fra New York Times og the New Yorker, og har komponeret værker til ensembler som Aarhus Symfoniorkester og Det Kongelige Kapel.

 

T. Kebert, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Forvandlet – et foredrag om stærke musikoplevelser

Hvad er det egentlig vi oplever, når vi siger at musikken “rører os” eller at vi “bliver bevæget”? Vi bliver forvandlet. Simpelthen, påstår Lasse D. Hansen, men hvorfor og hvordan?

 

Som komponist og musikjournalist i ind- og udland og som radiovært på Danmarks Radio, har han skrevet om emnet og interviewet utallige musikere, forskere og forfattere. Uanset om man spørger hjerneforskningen, psykologien, religionshistorien eller litteraturen, er svaret det samme: samfundet og menneskeliv skaber ikke bare musikken og kunsten – men skabes af den.

 

I dette musikalske foredrag udforsker vi musikken indefra. Du vil høre musik, du sikkert aldrig har hørt før, og så skal vi én gang for alle aflive myten om at kunst er underholdning og adspredelse, og alt andet end livsforandrende.

Forvandlet.jpeg
bottom of page